sábado, 10 de febrero de 2007

victòria? (17/03/04)

VICTÒRIA? ( 1º PART)

14 de Març, contrapronostic, el PSOE s’imposa al PP, partit que ens permet intuir als joves com jo com devien d’ésser els anys foscos de la Dictadura Espanyola per a totes les persones que no comulgàven amb el pensament únic de l’època. Ens podem podem sentir alleugerits per aquesta derrota del PP? Podem respirar tranquils a partir d’ara? S’ha acabat la crispació? Molts pensem que no.

Durant 4 anys els feixistes del PP es suposa que no governaran però el que si continua existint entre molts sectors de la societat espanyola és el pensament i l’esperit que ha guiat tots els seus actes de govern i totes les seves lleis durant aquests 8 anys, sobretot durant la majoria absoluta. Es la nostra responsabilitat combatre aquesta pensament demostrant les seves mentides i manipulacions.

Potser durant 4 anys els del PP no farà les lleis, potser no podran fer cap P.H.N. però els Urdaci de torn continuaran en algun mitjà intoxicant i tergiversant la realitat, el ABC continuarà dient que Carod va pactar amb ETA per tal de avivar encara més l´ignorància i els prejudicis que certa Espanya pot tenir en contra de nosaltres, La Razón estarà pendent de tot allò de dolent que faci Zapatero i la seva trole per a que de mica en mica el poble Espanyol vegi que es van equivocar el dia 11 i així esgarrapar uns quants vots per a la dreta més rància, El Mundo resarà per a que hi tornin haver casos de corrupció per així propagar-los als 4 vents, la FAES, fundació que presidirà el Falangista d´Aznar continuarà reescrivint la història de les Espanyes, Cortàzar i Pio Moa continuaran fent llibres per tal de revisar tots els mites que segons ells són erronis i cal ficar-los al dia, i la TVE serà de tot menys pública ... a més hem de recordar que el poder econòmic d´Espanya és totalment simpatitzant i seguidor de les idees del PP, ells van privatitzar les empreses, ells es van repartir el pastís,( Telefònica , ENDESA) els Bancs ( SCH, BBVA) i empreses com Repsol-YPF, i constructores tipus ACS. Aquests poders ajudaran amb tot el seu poder i mitjans a perpetuar la seva idea d´Espanya que té el PP sortida d’un passat fosc, i que el més fosc de tot es va intentar tapar amb un vel de silenci, un vel carregat d’infàmia i de vergonya que no s’ha vist en cap altre país d´Europa.

El pensament que hi ha detrás del PP és molt preocupant. Des de el mateix dia de les eleccions s’han sentit certes frases que a un li fan ficar els pels de punta .Diuen que accepten els resultats, però per a molts d’alls acceptar-ho és no impugnar-ho. S’han sentit frases de Sàez de Inestrillas “España una, i no cincuenta i una”. Per a ells la democràcia no és governar, és guanyar o perdre, igual que un partit de Futbol. També perles com “Aquí estamos com ETA no pactamos” Qui a pactat amb ETA.? Els mitjans de propaganda de el PP i els seus ministres, han fet bé la seva feina. Ara que la més forta es la d’una persona que només sentir-la fa esgarrifar: “Esto los moros no lo han podido hacer porque no són tan listos!” Sense comentaris.

El PP té 2 motors molt perillosos i que arrasen amb tot, el poder econòmic, i la seva ideologia cavernària. I molts joves que només hem viscut amb democràcia ens preguntem, com és que hi ha gent que pensa així? Jo penso que a la transició es va perdre una oportunitat històrica de fer una condemna en ferm del pensament únic d’aquells 40 anys. Molts diuen que per evitar odis i rencors no es podia remoure res, i jo que sóc jove e ignorant hem pregunto, es volen venjar els jueus dels Alemanys? Els Alemanys encara van en contra dels jueus? Com és que tot i callar un 23 de Febrer els tancs van tornar sortir al carrer? Que no s’havia callat prou bé? Potser és que allí quant neixen ja els ensenyen que Hitler va ser una persona dolenta, i aquí al Caudillo se’l maquilla. Sinó com s’explica que ara allò no era una Dictadura sinó un període pre-constitucional?Que m’he de creure, el “Cuéntame como passó” o els reportatges del 30 minuts “els nens perduts del franquisme” i “les fosses del silenci”?.Qui dels 2 bandos me la està fotent? Jo sol sé que 8 anys de majoria absoluta m’han donat pistes molt clares de el segon. El pacte de silenci de la transició estar clar a aquí va afavorir. Sense aquell el PP i la seva tribu no existiria i els que ara els hi donen suport serien mal vistos pels nens d’ara. A més ens ha privat a joves com jo de saber la veritat del lloc d´on vinc i del meu passat. Estic condemnat a anar ajuntant petits trossets de veritat de totes les parts per així a la llarga anant fent un puzle amb moltes peces, i potser algun dia veure qui mentia. A més molts mitjans de comunicació hem donaven la raó dient que s’estava vivint una segona transició, senyal que la primera no era del tot bona.

El llop de la dreta ha perdut una petita batalla. Però ja s’està curant per a dintre de 4 anys tonar amb totes les seves mentides i el seu poder per a mossegar-nos amb tota la seva fúria . Per molts aquests any la primavera va venir el dia 14 i no el 21.Però molts dels nostres avis no van tenir primavera durant 41 anys. En la defensa de la tolerància i la llibertat , ens hi va que els nostres fills puguin gaudir sempre de la primavera. Potser es vota cada 4 anys, però la lluita és diària.... les ganes les fiquem nosaltres.


Jordi Gonzàlez Flix 17/03/04

No hay comentarios:

Datos personales

Fill de Flix, membre fundador de l'esquadron.